Search

NEDjELJA, PROKLETA NEDjELJA

23/01/2022 Život

Ovo je moj prvi blog u životu. Čuj to, sa 33 Isusove godine, no za sve postoji prvi put. Trebala bi pisati o frizurama, novim proizvodima bla bla. Ali nekako ne mogu, rastužuje me Akijev odlazak i sama činjenica da Parni Valjak neće biti NIKAD više isti.

Razmišljanje o tome me vratilo u doba kada sam bila mlada, lijepa, bez bora i sijedih vlasi... kada mi je Aki pjevao za svaki imendan u karlovačkoj sportskoj dvorani i kada nismo imali nit brige, a niti previše pameti.

Volim glazbu, glazba je Naš sastavni dio života, glazba nas pokreće, glazba nam daje osjećaj uživancije / ljubavi / tuge / sreće. Ponekad nas tekstovi pjesama odvedu gdje treba ili gdje "ne treba" ali naposljetku glazba nas vodi kroz život i treba u njoj istinski uživat (osim ak ti nije "slon prdnuo u uho").  Zato je u mom "Morrisonu" uvijek dobra mjuza i uz nju lakse radim... a guštaju i moje "babe", to se zove Good Vibes ;)

No, da se vratim kaj sam htjela reći.. misli mi lete unazad 15-20 god, kad sam spoznala Parni Valjak. Dok su svirali Akijevi hitovi tak smo, u stvari, sva generacija bili bezbrižni i mladi, ali ujedno opterećeni izgledom, pogotovo cure.. u biti tek mi je sad jasno kak smo bile najs i savršene. Savršene smo i sad ali opet i opet sebi nađemo neku manu u izgledu.. ja Vam samo kažem-Moje babe, sjetite se sebe prije, dok ste slušale Akija i cmoljile za nekim tamo tikvanom uz tekstove poput "Dođi", "Sve još miriše na nju" itd i mislile da Vas isti taj tikvan neće jer niste dovoljno lijepe.. sjetite se toga kada Vas opet "ulovi" nezadovoljstvo glede izgleda i same ćete doći do spoznaje da ste sad savršene kao i prije, 20god starije ali divne, sa novim ulogama, dobrim karijerama i premalo vremena za gluposti.

Život je prekratak ali život je lijep i nije sve u ljepoti.. treba bit neke i u mozgu, to sad znate, tako starije i savršenije.

Uživajte u ovoj nedjelji, prokletoj nedjelji, bez našeg Akija :(

Uživajte u činjenici da ćete i dalje imat priliku fantazirat oko toga kaj vam "fali" u licu/tijelu.. zbilja, uživajte u tome, prigrlite i takve dane, jer eto, život je baš prekratak i naše zastave moraju biti uvijek iste boje, da na njima ljubav caruje, ljubav prema nama samima, dobro nam je On reko.

Zato, natočite si babe moje čašu vina, pustite Parni valjak i odajte čast ovom velikanu, odajte čast svojim mladim danima, dajte gušta sebi i nek prođe ova nedjelja jer već dva dana sve miriše na Njega.. i neka.. zaslužio je i više od toga..

Čuvaj nas Aki tamo negdje gore, zaveži svoju legendarnu punđu i pjevaj pjesme lagane s svojim preslakim R ;)

Laku noć lutke,

Voli Vas Štefi, Volite sebe

wrote
24/01/2022, 14:16
Aki - jedan jedini. Nadam se da ovih dana imaš samo to na playlisti u salonu. Tuga najveća :(